remove_red_eye 529
favorite_border 0
share

Spa, fitness, wellness

wellnessmontenegro.com

 

Podgoričani su poznati kao veliki ljubitelji sporta pa pored toga što ga redovno prate, redovno se njime i bave, neko na profesionalnoj a neko na amaterskoj osnovi. Izuzetno povoljna klima, topli i sunčani dani, u najvećoj mjeri doprinose tome da se ovdje ljudi odlučuju na sportove na otvorenom. Svakodnevno podgoričkim zelenim površinama i parkovima, a posebno onim koji se nalazi nedaleko od zgrade Univerziteta, dzogira na stotine ljudi. Od onih sa svega nekoliko godina života do onih sa gotovo osam decenija, svi se mogu naći na trim stazi. Ukoliko vam je ipak bliži neki sport sa loptom poput fudbala, Podgorica nudi više terena za mali fudbal koji su tokom zime nadkriveni i postaju tzv. baloni. Takvih je u Podgorici nekoliko a dva najpopularnija su Wembley, pored sportskog centra Morača, i Arena, sa druge strane rijeke. Pored ovakvih postoji i niz otvorenih fudbalskih igrališta, i imajući u vidu da je iznajmljivanje ovakvog terena svega 15 eura po satu, nije ni čudo što je jako teško doći do slobodnog termina. Dugačka tradicija rukometa u Podgorici dovela je do toga da ćete često na ovim terenima vidjeti i mlade rukometašice na treningu. Upravo ovakve mlade sportske škole u zadnje vrijeme jako su popularizovane kroz opštinski projekat Podgorica – zona bez droge, pa danas na stotine dječaka i djevojčica trenira neki sport u Podgorici. Ukoliko vas interesuje košarka, pored toga što svako naselje ima svoj teren, ističe se niz terena iza podgoričke Gimnazije, stadion malih sportova, i dva odlična, gotovo profesionalna terena – jedan u Njegoševom parku – u vlasništvu Košarkaškog kluba Budućnost, a drugi, u pomenutom sportskom centru Arena.

U Podgorici možete pronaći na desetine teretana, fitness i welness centara. U neki od njih možete se pretplatiti na mjesečni tretman, ili jednostavno kada poželite se odlučiti za pojedinačni trening.

Za ljubitelje vode, Podgorica je pravo mjesto za odmor. Ljeti sportski centar otvara vrata svoga bazena, a kako je Morača na svega nekoliko metara odatle, možda će vas više zanimati da se oprobate kao plivač u njoj, ili pak da oprobate svoje pecaroške vještine.

Podgorički sportski život počiva na sportskom društvu Budućnost. Sa osmodecenijskom tradicijom, Budućnost prerasta u simbol grada. Fudbalski, rukometaški, košarkaški karate klub najuspješniji su ambasadori grada u svijetu. Na stadionu pod Goricom nedavno je gostovao nekdašnji šampion Španije fudbalski klub Deportivo La Coruna. Rast i napredak kluba prati i zgradnja savremenog stadiona, koji će imati kapacitet od oko 20.000 sjedišta, i koji sam po sebi prerasta u poslovni centar.

Rukometašice Budućnosti osvjajačice su prošlogodišnjeg Kupa kupova. Pobjeda protiv mađarskog Đera poslednji je u nizu evropskih uspjeha ovog kluba koji u proteklih petnaestak godina predstvalja strah i trepet ne samo na Balkanu već i u čitavoj Evropi.

U sportskom centru Morača na svakoj utakmici ovoga kluba pokupi se oko 5 hiljada navijača što je jedna od najboljih posjeta u Evropi.

U goste košarkaškom klubu dolaze i dolazili su evropski šampioni poput Reala, Panatinaikosa, Cibone i Partizana. Karate klub Budućnost, najuspješniji je, jer gotovo ne postoji međunarodno takmičenje sa koga se ne vraćaju sa trofejom.